Γενικά Νέα ΑΣΕΠ

ΑΣΕΠ: 11.500 αιτήσεις για 335 θέσεις στο Δημόσιο

Created: Friday, 01 December 2017 18:00
Hits: 23743

9

Με την ανεργία να είναι στο 20,6% στη χώρα μας, σύμφωνα με τα πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat για τον Αύγουστο του 2017, πολλοί είναι αυτοί, ανάμεσά τους και πολλοί νέοι, που…κυνηγούν μία θέση στο Δημόσιο.

 

Αυτό τουλάχιστον δείχνει και η χθεσινή ανακοίνωση του ΑΣΕΠ, καθώς για την προκήρυξη 15Κ/2017 που αφορά 335 μόνιμες θέσεις στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) υποβλήθηκαν συνολικά 11.411 αιτήσεις. Μάλιστα, από αυτές η πλειονότητα των υποψηφίων – πρόκειται για 8.918 αιτήσεις – υπέβαλαν αίτηση για τις θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

 

Κι αυτή είναι μία μόνο από τις περιπτώσεις που δείχνει πως το…όνειρο για μία θέση δημοσίου υπαλλήλου είναι κοινό για χιλιάδες Έλληνες, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται για μήνες στην ανεργία.

 

Στα τέλη του Νοέμβρη, η Ανεξάρτητη Αρχή γνωστοποίησε πως για 53 μόνιμες θέσεις (Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) σε τέσσερις φορείς του Δημοσίου (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας, Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών και Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών) συγκεντρώθηκαν 2.315 αιτήσεις.

 

Μεγάλος είναι ο αριθμός των αιτήσεων ακόμη και στις περιπτώσεις που οι προσφερόμενες θέσεις είναι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Όπως συνέβη στην περίπτωση της προκήρυξης για 99 θέσεις – όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων – στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με διάρκεια εργασιακής σύμβασης τα τρία χρόνια. Ο αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, σύμφωνα με το ΑΣΕΠ, έφτασε τις 5.030, εκ των οποίων οι 3.363 ήταν για την κάλυψη 31 θέσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τις ειδικότητες χειριστών ιατρικών μηχανημάτων, γραμματέων, διοικητικού – λογιστικού προσωπικού, βοηθών φαρμακείου, νοσηλευτικής.

 

Εύη Σαλτού

in.gr