Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Συνδικαλιστικά Νέα

ΟΙΕΛΕ: Δυναμώνουμε τη φωνή μας, καταβάλλουμε τη συνδρομή μας

1

Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή για τον κλάδο μας. Ήδη από τον Ιούλιο εφαρμόζεται ο άθλιος νόμος Κεραμέως στην ιδιωτική εκπαίδευση με τις επιπτώσεις του να είναι ήδη ορατές σε πολλά σχολεία. Ελεύθερες – συχνά εκδικητικές – απολύσεις, δια της βίας μείωση ωραρίου, απώλεια ωρών διοριστηρίου και συρρίκνωση των αποδοχών μας λόγω βλαπτικής μεταβολής των όρων εργασίας (κατάργηση μαθημάτων, κατάργηση χορήγησης ωρών διοριστηρίου μέσω απογευματινών δραστηριοτήτων) είναι η νέα, τραγική κατάσταση που θεωρείται βέβαιο ότι θα εξαπλωθεί στο μεγαλύτερο κομμάτι της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Όπως ήδη έχετε διαβάσει και από τις αναρτήσεις μας, τίθεται πλέον θέμα αναγνώρισης της προϋπηρεσίας μας για τη δημόσια εκπαίδευση λόγω των αστοχιών του νόμου, αλλά και της ένταξης των εργασιακών μας σχέσεων στο Κοινό Εργατικό Δίκαιο.Η ΟΙΕΛΕ δεν έχει μείνει με σταυρωμένα χέρια. Μεταξύ πολλών ενεργειών της σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, έχει προβεί σε  νομικές ενέργειες κατά  του νόμου Κεραμέως, διαδικασίες που είναι εξαιρετικά κοστοβόρες (ενδεικτικά αναφέρουμε πως η προσφυγή μας κατά του νόμου σε πρώτη φάση ξεπερνά τις 15.000 ευρώ).

 

Πολλοί από εσάς γνωρίζουν ότι η λειτουργία της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων μας εξαρτάται απόλυτα από την καταβολή της συνδρομής όλων των συναδέλφων.  Επειδή ο  Σύλλογός μας δεν έχει άλλους πόρους εκτός από την οικονομική στήριξη των μελών του, ζητούμε το συντομότερο δυνατόν να την καταβάλετε. Η λειτουργία της ΟΙΕΛΕ και των σωματείων, το σύνολο της συνδικαλιστικής δραστηριότητας (νομικές προσφυγές, περιοδείες σε όλη τη χώρα, λειτουργικά έξοδα) εξαρτώνται αποκλειστικά από τη δική σας συνέπεια στην πληρωμή της ετήσιας συνδρομής.

 

Το επόμενο διάστημα εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ και των πρωτοβάθμιων σωματείων θα περάσουν από τα περισσότερα ιδιωτικά σχολεία σε όλη τη χώρα για να συλλέξουν τις συνδρομές.

 

Η ετήσια συνδρομή  μπορεί να καταβληθεί μέσω e-banking ακολουθώντας τις οδηγίες στο site της ΟΙΕΛΕ (ποσό ετήσιας συνδρομής 28 ευρώ) ή μέσω των εκπροσώπων μας στα παραρτήματα του ΣΙΕΛ και στα σχολεία. Όπως προαναφέρθηκε, μπορεί να συμφωνηθεί, ώστε να  περάσει από το σχολείο σας εκπρόσωπος του ΣΙΕΛ για να παραλάβει τις συνδρομές και να σας προσκομίσει τις αποδείξεις πληρωμής.

f t g m

Τα τελευταία νέα