Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Συνέδρια Επιμορφώσεις

Xριστούγεννα για μικρούς και μεγάλους στο Ίδρυμα Ευγενίδου

1

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Xριστούγεννα για μικρούς και μεγάλους  στο Ίδρυμα Ευγενίδου

 

Αθήνα, Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

 

Το Ίδρυμα Ευγενίδου ντύνεται τα πιο λαμπερά γιορτινά του και υποδέχεται, κι αυτά τα Χριστούγεννα, μικρούς και μεγάλους με μία σειρά από εντυπωσιακές προβολές του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου, πρωτότυπες επιδείξεις πειραμάτων, εργαστήρια του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας και όχι μόνο… 

 

Το καλωσόρισμα ξεκινά φέτος από την εξωτερική όψη του Ιδρύματος Ευγενίδου με τον νέο του εντυπωσιακό φωτισμό αλλά και μία μοναδική φωτεινή εικαστική εγκατάσταση. Ένα τεράστιο φεγγάρι λαμποκοπά στην κεντρική όψη του κτηρίου από την μεριά της Λεωφόρου Συγγρού, ενώ από την μεριά της οδού Πεντέλης στραφταλίζουν αστέρια... και πλανήτες!

 

Κι όταν πια μπείτε μέσα στους φιλόξενους χώρους μας μπορείτε να επιλέξετε μία, δύο ή και περισσότερες δράσεις και να ζήσετε το πνεύμα των Χριστουγέννων μαζί μας!

 

Έχουμε και λέμε:

 

Για παιδιά 5 – 9 ετών 

 

Οι  μικροί μας ταξιδευτές θα γίνουν συνοδοιπόροι στην περιπέτεια και θα φτάσουν ως τα αστέρια και το Διάστημα «μέσα» από τις τρεις Ψηφιακές Πλανηταριακές Παραστάσεις:

J «Κρούμκα: Μια χειμωνιάτικη ιστορία». Σε ένα φανταστικό ταξίδι μέσα στο χιονισμένο δάσος, ο μικρός Κρούμκα και οι φίλοι του εντυπωσιάζονται από το Βόρειο Σέλας, παρατηρούν την διαδρομή ενός αστεροειδούς και θαυμάζουν τους αστερισμούς του χειμωνιάτικου ουρανού. Στην  συναρπαστική αυτή διαδρομή τούς περιμένουν μοναδικές εκπλήξεις!

J «Ο μυστηριώδης κύριος Τιλτ». Δύο αδέλφια, η Άννι και ο Μαξ, προσπαθούν να αναπαραστήσουν σωστά τις εποχές σε μία σχολική εργασία, αλλά κάτι πάει στραβά. Προσπαθώντας να ανακαλύψουν το λάθος, ξεκινούν ένα συναρπαστικό ταξίδι πάνω, κάτω. κι έξω από την Γη, με ξεναγό ένα ρομπότ: τον μυστηριώδη κύριο Τιλτ!

J «Lucia: To μυστικό των πεφταστεριών». Η συνέχεια του «Polaris» βρίσκει τον Τζειμς Χειμέριο, τον ταξιδιάρη πιγκουίνο από τον Νότιο Πόλο και τον Βλαδίμηρο Τσέχοφ, τον φιλικό αρκούδο από τον Βόρειο Πόλο, να συνεχίζουν το ταξίδι τους στο Διάστημα πάνω στο Polaris, το αυτοσχέδιο διαστημόπλοιό τους!

 

Για παιδιά 6 – 12 ετών

 

J Για τους λίγο μεγαλύτερους φίλους μας με επιστημονικά ενδιαφέροντα και χριστουγεννιάτικη διάθεση, το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας έχει ετοιμάσει ένα εργαστήριο στο οποίο οι μικροί επιστήμονες θα πειραματιστούν και θα φωτίσουν μία χριστουγεννιάτικη κατασκευή! Πρόκειται για τα «Ξωτικά Επιστήμονες», ένα εργαστήριο γνωριμίας με τον μαγικό κόσμο της επιστήμης με μοναδικά διασκεδαστικό τρόπο! 

 

Για παιδιά 9 ετών και άνω… αλλά και για «μεγάλους» κάθε ηλικίας 

 

J Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την χριστουγεννιάτικη Πλανηταριακή Παράσταση: «Το Άστρο των Χριστουγέννων», την κλασική και αγαπημένη ψηφιακή παράσταση, που μας ταξιδεύει πίσω στη γέννηση του Ιησού και μας μιλά για το μυστηριώδες άστρο που οδήγησε τους Σοφούς Μάγους στη Βηθλεέμ.

 

Για παιδιά 9 – 12 ετών

 

J Το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας προτείνει το εντυπωσιακό εργαστήριο «Σήματα Μορς στον Βόρειο Πόλο»: Η παγωμένη θύελλα έχει κόψει το ίντερνετ και όλες τις τηλεφωνικές γραμμές. Μόνη λύση… o τηλέγραφος. Μαζί με την ομάδα τους οι συμμετέχοντες κατασκευάζουν μία συσκευή που εξομοιώνει τη λειτουργία ενός τηλεγράφου, με σκοπό ώστε να σώσει τους ερευνητές που είναι εγκλωβισμένοι στον μακρινό Βόρειο Πόλο.

 

Για παιδιά 10 – 15 ετών

 

J «Χριστούγεννα παρέα με τον Μάρτυ», ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήριο στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας! Ο Marty, ένα δίποδο ρομπότ με προσωπικότητα είναι ο βασικός πρωταγωνιστής του εργαστηρίου, αφού θα κληθεί να βρει τα δώρα που ξέχασαν να φορτώσουν στο έλκηθρο τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη! Προκειμένου να τα καταφέρει, χρειάζεται μερικούς καλούς προγραμματιστές για να τον βοηθήσουν! 

 

Για παιδιά 10 – 110 ετών 

 

J «Ο θάνατος των Δεινοσαύρων» στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο. ‘Ενα συναρπαστικό ταξίδι πίσω στον χρόνο, στην εποχή της αδιαφιλονίκητης κυριαρχίας των δεινοσαύρων πάνω στην Γη, αλλά και της μυστηριώδους εξαφάνισής τους.

J «Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας» στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο. Η ψηφιακή παράσταση που σας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνωριμίας με τα πιο εντυπωσιακά και βίαια καιρικά φαινόμενα του Ηλιακού μας συστήματος!

 

Για νέους 12 – 112 ετών

 

J Το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας προτείνει ένα εργαστήριο γνώσης, διασκέδασης και… κρύου με τίτλο: «Υπό το μηδέν: Παγωμένη… Επιστήμη», που θα αγαπήσουν οι νέοι 12-18 ετών αλλά θα λατρέψουν οι μεγαλύτεροι ηλικίας 18-112 ετών. Με τη χρήση απλών υλικών οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν πολλές πτυχές του χειμώνα μέσα από ζωντανά πειράματα με τη χρήση απλών υλικών, στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας.

 

Για να κάνετε τα  Χριστούγεννα τόσο ξεχωριστά όσο ξεχωριστό είναι κάθε μικρό ή... μεγάλο παιδί, επισκεφθείτε τις Χριστουγεννιάτικες δράσεις του Ιδρύματος Ευγενίδου που σχεδιάστηκαν  για να εκπαιδεύσουν το μυαλό σας και να μείνουν για πάντα στην καρδιά σας!

 

Δείτε αναλυτικά το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμά μας εδώ

 

f t g m

Τα τελευταία νέα